BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Motion blur eliminating strobe backlights found in gaming monitors. This includes NVIDIA LightBoost, Ultra Low Motion Blur (ULMB), EIZO Turbo240, ToastyX Strobelight utility, etc.

BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Postby bjevers » 17 Dec 2016, 10:47

I have the ASUS PG278Q and 2 1080's in SLI mode. I wanted to try ULMB mode with BF1. It works if I choose Single GPU in 3D settings, but when I load BF1 with SLI on, it just gives my a black screen and the monitor switches to Normal Mode Display Port at 120hz instead of staying in ULMB mode. I have the monitor set in Windows 10 to 120hz and am using Nvidia drivers v376.33. Any ideas what could be wrong? Gsync works fine in SLI BTW.

EDIT: Ok so I finally saw an error message. It was a DX error saying video card is removed or missing. Guess it might be a bug in the Nvidia driver. I'll have to see if I can get ULMB to work with other games. I normally just use Gsync.
bjevers
 
Posts: 3
Joined: 18 Dec 2013, 09:58

Re: BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Postby kandor1978 » 18 Dec 2016, 11:40

Dont know if this will help or not

But I know I can set my settings to just gsync off and not enable ULMB in driver, yet ULMB is possible to enable on monitor
Which would make me think the computer would not even know it is ULMB if not selected inside driver
So maybe that will work
I dont have sli hence can not test for you

Best,
Kandor
kandor1978
 
Posts: 44
Joined: 09 Aug 2016, 20:02

Re: BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Postby bjevers » 18 Dec 2016, 13:42

kandor1978 wrote:Dont know if this will help or not

But I know I can set my settings to just gsync off and not enable ULMB in driver, yet ULMB is possible to enable on monitor
Which would make me think the computer would not even know it is ULMB if not selected inside driver
So maybe that will work
I dont have sli hence can not test for you

Best,
Kandor


Thanks for the suggestion. I tried setting it to Fixed Refresh instead of Gsync or ULMB and I'm getting the same error. Gears of War 4 works fine with SLI and ULMB, so it's either a driver or BF1 problem. I've attached the error message I get with BF1.

EDIT: MY mistake GOW 4 does not support SLI yet, that's why it seemed to work. BF4 won't load either, so I am thinking it must be an Nvidia problem or a problem with my Windows 10 install.
Nvidia Error.JPG
Nvidia Error.JPG (36.91 KiB) Viewed 276 times
Last edited by bjevers on 20 Dec 2016, 09:28, edited 1 time in total.
bjevers
 
Posts: 3
Joined: 18 Dec 2013, 09:58

Re: BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Postby kandor1978 » 18 Dec 2016, 16:07

Sorry can't help you as I dont have a sli system

But I can say for sure ULMB is a game changer :( its kind of sad as you are now forced to use vsync instead of gsync

but can't go back to gsync, been trying past days and it takes me about 5min to go back to ULMB

Best,
Kandor
kandor1978
 
Posts: 44
Joined: 09 Aug 2016, 20:02

Re: BF1 ULMB + SLI = Black Screen

Postby bjevers » 21 Dec 2016, 11:24

I deleted my BF1 settings file and was able to get into the game with SLI and ULMB as long as I use Borderless mode. If I choose Fullscreen, I get the following error. Must be a BF1 problem.
BF1 Error.JPG
BF1 Error.JPG (21.83 KiB) Viewed 237 times
bjevers
 
Posts: 3
Joined: 18 Dec 2013, 09:58


Return to Eliminating Motion Blur (LightBoost, ULMB, etc)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests