Blur Busters Forums

Who you gonna call? The Blur Busters! For Everything Better Than 60Hz™ Skip to content

[FIXED] How Can I get Blur Busters Strobe Utility to work?

Adjusting BENQ Blur Reduction and DyAc (Dynamic Acceleration) including Blur Busters Strobe Utility. Supports most BenQ/Zowie Z-Series monitors (XL2411, XL2420, XL2720, XL2735, XL2540, XL2546)

[FIXED] How Can I get Blur Busters Strobe Utility to work?

Postby johnny2x4 » 15 Feb 2017, 22:02

So I just a did a fresh install of Windows 10 (I have a BenQ Xl2411Z), but the monitor in my device manager is now listed as a Zowie monitor, I can't seem to use Blur Busters anymore, even when I try to select a different driver from an old BenQ disc. What can I do?
johnny2x4
 
Posts: 2
Joined: 15 Feb 2017, 19:48

Re: How Can I get Blur Busters?

Postby Falkentyne » 16 Feb 2017, 00:21

Hi. Please read the forum. This question has been asked and answered multiple times now, including today.

The strobe utility is designed to be used with a VT 1350 (or VT 1500) tweak at 120hz. If you want to use other refresh rates, like 100hz, or DONT want to use a VT tweak at all, you are best off using the service menu so you can use a strobe phase of 100 (lower input lag) or 0 (less crosstalk, up to 1 frame higher input lag).

The windows utility prevents you from going too "high" on the strobe phase when a VT Tweak is used (going too high will shut off the backlight).
Falkentyne
 
Posts: 2364
Joined: 26 Mar 2014, 07:23

Re: How Can I get Blur Busters?

Postby johnny2x4 » 16 Feb 2017, 02:23

Falkentyne wrote:Hi. Please read the forum. This question has been asked and answered multiple times now, including today.

The strobe utility is designed to be used with a VT 1350 (or VT 1500) tweak at 120hz. If you want to use other refresh rates, like 100hz, or DONT want to use a VT tweak at all, you are best off using the service menu so you can use a strobe phase of 100 (lower input lag) or 0 (less crosstalk, up to 1 frame higher input lag).

The windows utility prevents you from going too "high" on the strobe phase when a VT Tweak is used (going too high will shut off the backlight).


I'm using an XL2411Z on 144hz.

http://www.blurbusters.com/benq/strobe-utility/

This says it should be compatible, but it says no Xl2411Z monitor is found when I run the utility, because the driver in device manager is listing it as a Zowie monitor even though it isn't
johnny2x4
 
Posts: 2
Joined: 15 Feb 2017, 19:48

Re: How Can I get Blur Busters?

Postby Herz3h » 16 Feb 2017, 07:11

Herz3h
 
Posts: 6
Joined: 11 Feb 2017, 14:38

Re: [FIXED] How Can I get Blur Busters Strobe Utility to wor

Postby Chief Blur Buster » 29 Apr 2017, 16:59

UPDATE!

New Zowie compatible version of Strobe Utility here: http://www.blurbusters.com/strobe-utility

Image
Head of Blur Busters - BlurBusters.com | TestUFO.com | Follow @BlurBusters on Twitter!
User avatar
Chief Blur Buster
Site Admin
 
Posts: 3668
Joined: 05 Dec 2013, 15:44


Return to BENQ/Zowie Tweaking — Strobe Utility / Blur Reduction / DyAc

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests